Op zoek naar een duidelijke visie over duurzaamheid?

Deze vind je in de Vier Pijlers van Duurzaamheid van Gaia Education en GEN, die helderheid brengen in complexiteit.

Is het een uitdaging om je kennis in de praktijk te brengen?

Deze opleiding biedt coaching in design thinking en projectimplementatie.

Hoe zit het met samenwerken met anderen?

Onze training biedt een geweldige kans om samenwerkings- en groepsvaardigheden te ontwikkelen.

Ben je klaar voor de verandering?

Deze EDE training is een levensveranderende ervaring!
Zij brengt u:

  • Oplossingen en effectieve modellen om de maatschappij te transformeren.
  • Ervaring in het creëren van een duurzame samenleving.
  • Ontwerp- en implementatievaardigheden voor succesvolle projecten.
  • Een artistieke benadering van het leven en het oplossen van vraagstukken.
  • Doeltreffende samenwerkingsvaardigheden.
  • Een dieper contact met de natuur.

Eco Design Educatie

Het curriculum van de EDE is gebaseerd op de ervaring en expertise ontwikkeld in een netwerk van opleiders van diverse succesvolle ecodorpen en gemeenschapsprojecten over de hele wereld. De opleiding is bedoeld voor iedereen die wil werken aan duurzaamheidseducatie, duurzame ontwikkeling en transitie-activiteiten. Het laat de samenhang zien van sociale, economische, ecologische en holistische aspecten binnen een gemeenschap. Op deze manier verdiept het uw visie op duurzame ontwikkeling. De cursus bereidt je ook voor op het creëren van een duurzame manier van werken en/of leven samen met een groep mensen.

 

 

Het curriculum is het resultaat van jarenlange samenwerking tussen opleiders uit de hele wereld. Deze leerkrachten zijn georganiseerd in de groep ‘GEESE’ wat staat voor ‘Global Ecovillage Educators for Sustainable Earth’. De eerste EDE training werd gegeven in 2005 in Findhorn, Schotland. Inmiddels is de training 350 keer over de hele wereld in 54 landen georganiseerd en heeft het de levens van meer dan 22.000 deelnemers verrijkt. Inmiddels is de training 350 keer over de hele wereld in 54 landen georganiseerd en heeft het de levens van meer dan 22.000 deelnemers verrijkt. Het leerplan is een officiële bijdrage aan het VN-decennium voor onderwijs voor duurzame ontwikkeling

EDE mandala

De EDE-training is opgezet als een mandala, het “duurzaamheidswiel” genaamd, en omvat alles wat gezien wordt als de vier primaire dimensies van de menselijke ervaring: Wereldbeeld, Ecologisch, Sociaal, en Economisch.

De inhoud van de EDE training vertegenwoordigt de kernwaarden van grote gevestigde ecodorpen over de hele wereld: Eer eenheid door diversiteit; geniet van het verschil in cultuur en geloof; gelijkheid tussen alle culturen, rassen en geslachten; bevordert sociale rechtvaardigheid en ecologisch bewustzijn; komt op voor vrede; versterkt individueel leiderschap en lokale spelers; versterkt het bewustzijn van individueel potentieel en zelfredzaamheid; respecteert de levende Aarde als ons planetaire thuis.