Duurzaamheidskompas

Duurzaamheid gaat in de hoofden van veel mensen niet verder als zonnepanelen op het dak, rijden in een elektrische auto en goed je plastic afval scheiden van de rest. Duurzaamheid gaat echter verder dan dat. Duurzaamheid heeft bijvoorbeeld ook te maken met weloverwogen beslissingen kunnen nemen waarbij alle betrokkenen gehoord worden, met geldsystemen die niet alleen op groei gebaseerd zijn, met onze culturele overtuigingen en aannames en ja uiteraard ook met duurzame energie van zonnepanelen.

Als we op deze holistische wijze kijken naar duurzaamheid onderscheiden we vier aandachtsgebieden. People, Planet , Prosperity en Place.

Met het aanklikken van de naastgelegen afbeeldingen reist u door deze vier dimensies, 20 onderliggende thema’s en ontdekt u meer dan meer dan 50 bijbehorende leeractiviteiten welke binnen en buiten school uitgevoerd kunnen worden.

Om deze reis voor u nog overzichtelijker te maken hebben wij het duurzaamheidskompas voor u ontwikkeld. Door te klikken op de richtingen binnen het kompas springt u rechtstreeks naar het gewenste thema en komt u rechtstreeks op de de pagina met bijbehorende leeractiviteiten.

Play Video